Bornholms Bikompagni beskæftiger sig med hensynsfuld biavl
Virksomheden er grundlagt af biavler Susanne Stenholm som en enkeltmands virksomhed i 2015. Al biavl foregår på Bornholm, hvor de permanente bigårende er placeret i naturskønne omgivelser, gamle haver og økologiske landbrug.
De ca. 50 bifamilier er fordelt i 10-12 bigårde, det giver en samlet styrke på rundt regnet 2 ½ million bier i højsæsonen.
Virksomheden producere rå honning på glas, HonningScrub, rå honning på spand, støbte og rullede bivokslys og arrangementer i bigården.
Virksomhedens værdigrundlag
Samspil med naturen
Arbejdet i bigården har til hensigt at bevare harmoni i den enkelte bifamilie og understøtte den naturlige årsrytme.
Der står max. 6 bifamilier i de permanente bigårde, bidrager til bestøvning af den vilde blomstrende bornholmske natur.
7 uger om året hjælper 20 bifamilier med bestøvning af hvidkløver til frøproduktion, alternativet havde været at indfører humlebier til bestøvningsopgaven fra Sydeuropa.
Bedste honningoplevelse for forbrugeren
Rå honning er håndteret uden opvarmning, dermed sikres optimal bevarelse af smagsnuancer og virksomme stoffer i honningen.
I Small badge produktionen, håndteres honningen fra de forskellige bigårde særskilt gennem hele processen. Den unikke florasammensætning i området omkring bigården, kan opleves i honningen via smag, duft, farve og konsistens.
Den nyslyngede honning røres 2 gange om dagen til den får en glat, ensartet og blivende konsistens før den tappes på glas.
Ved markedssalg skal forbrugerne have mulighed for at smage på 3 forskellige honninger, for at opleve det brede spektre af smag, duft og konsistens som rå honning rummer.
Hygiejnen er altid i orden både i bigårdene og i produktionslokalerne.