Sprøde nøddebrud, guf for honning elskere!
Ingredienser:
1 dl solsikkefrø
1/2 dl græskarfrø
1 dl groft hakkede valnødder
1 dl groft hakkede hasselnødder
1 dl rørsukker
150 g smør
1 dl honning
50 g chokolade
1. Rist solsikke- og græskarfrø på en stegepande. Bland dem med de grovhakkede nødder.
2. Kog sukker, smør og honning i en tykbundet gryde til blandingen er 140°C (cirka 20 minutter).
3. Hæld honningmassen over nødde- og frøblandingen på en bageplade med bagepapir (gerne sådan noget “non-stick” man også bruger til bolcher), i et tyndt lag og lad det stivne. Skær ud mens massen stadig er lun.
4. Smelt chokoladen i vandbad og hæld det over nøddebruddet i en tynd stråle.
Nøddebrud suger fugt, pak dem tæt eller spis dem hurtigt 🙂