Honning

Bornholm i københavn 21 april 2018 foto Torben Ager-0286_preview
Foto: Torben Ager

Bornholms Bikompagni sælger ren rå honning fra 3 sæsoner, smags- og sporstoffer bevares gennem den skånsomme behandling.

Forårs honning er mild i smagen, farven er lys og konsistensen er fast. Om foråret henter bierne hovedsagelig nektar fra frugttræernes blomster, mælkebøtter og rapsmarker.

Sommer honning har den klassiske honningsmag, farven er lys gylden og konsistensen er smørbar. Bierne henter nektar fra årstidens mange forskellige blomsterarter. Honning fra hvidkløvermarken er en af sommerens karakteristiske sortshonninger.

Sensommer honning har en krydrede og sammensat smag. Farven kan gå fra gylden til mørkgylden og over i det rødlige, konsistensen er cremet. Bierne henter hovedsagelig nektar fra urter, haveblomster, grøftekanter og brombær. Sensommerens nektar er generelt kraftigt smagende og der er tydelig forskel på rå honning fra de enkelte bigårde, både i smag, duft, farve og konsistens.

Nyslynget honning er rå flydende honning med kort holdbarhed, en delikatesse der hører sommeren til. Tavlerne fra bistadet slynges og honningen tappes direkte på glas. I løbet af 2-6 uger bliver honningen ugennemsigtig og danner sukkerkrystaller. Nyslynget honning er særlig velegnet at dyppe jordbær i, oven på græsk yoghurt eller i dressinger.

Rå honning håndteres gennem hele processen uden at blive varmet op. Når de nyhøstede honningtavler er skrællet og slynget, rører biavleren i honningen 2 gange om dagen, til konsistensen er fast. Rørt honning har mange års holdbarhed, hvis den opbevares tørt, mørkt og køligt. Gennem glasset ser man de kvalitetsstriber i honningen, som tapning af velrørt honning danner.

Rå honning fra Bornholms Bikompagni er rørt og tappet på glas uden brug af opvarmning, så alle spor- og smagsstoffer er intakte. Hver bigård har sit eget serienummer, så du kan vælge hvor på Bornholm din honning skal være samlet.

Honningbier bestøver frugt, bær og frøafgrøder, både i den vilde natur, i vores haver og i landbruget.

H1 0 223 1
Vi elsker honning

NÆRINGSDEKLARATION FOR HONNING

Næringsindhold pr. 100 g:
Energi 1420Kj/340kcal
Fedt 0 g Kulhydrater 83 g
Heraf sukkerarter 83 g
Protein 0 g
Salt 0 g